Friday, November 23, 2007

Dinçer`in YÖK`e cevabı ağır oldu

http://www.tumgazeteler.com/?a=2377644

http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=281614


Dinçer`in YÖK`e cevabı ağır oldu

Başbakanlık Baş Müsteşarı iken YÖK tarafından intihalle suçlanarak akademik kariyeri geri alınan AK Parti Milletvekili Ömer Dinçer Meclis kürsüsünde YÖK`le dalga geçti.

AK Parti İstanbul Milletvekili Ömer Dinçer , yazdığı bir kitapta intihal yaptığı iddialarına yanıt vererek, ``Gururla, 5 eserimi yeniden basıyor, satıyorum, akademik unvanlarımı yeniden kullanıyorum`` dedi.

TBMM Genel Kurulunda , Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA ) Kanununda değişiklik öngören tasarının görüşmeleri sırasında söz alan Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç , ``intihal yapanlara, Başbakanlık Müsteşarı `na, en güzel mükafatların verildiğini`` savundu . Sataşma olduğu gerekçesiyle söz alan Dinçer , bir bilim adamının, başkasının eserini almasının çok büyük suç olduğunu kabul etmeleri gerektiğini söyledi.

Bilim adamlarının işleyebileceği en büyük suçun intihal olduğunu ifade eden Dinçer , ancak bir bilim adamının intihal yapmadığı halde bununla suçlanmasının da iftira olduğunu ve buna karşı çıkılması gerektiğini belirtti. İntihalin bir tanımı olduğunu, bunun, siyasetçiler, hukukçular veya başkaları tarafından kendilerine değiştirilemeyeceğini vurgulayan Dinçer , kendisine yönelik intihal suçlamalarına açıklık getirdi.

-``MEÇHUL İHBARCI``-

Dinçer , 5 kitabının bulunduğunu, bunların 1995`ten itibaren yazıldığını anlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü: ``Özellikle bugün suçlandığım kitap, ben Başbakanlık Müsteşarı olana kadar 6 kez baskı yaptı, en az 40 üniversitede ders kitabı olarak okutuldu. Bu kitaptan 10 yıllık süre içinde yararlanan hocalar, bilim adamları, asistanlar, öğrenciler, bunu okuyan işadamları fark etmediler, 10 yıl sonra meçhul bir ihbarcı çıktı, `intihal` dedi. İntihal isnat edilen 4 kitap, benim eserimden sonra çıktı.

Acaba bir bilim adamı, kendi eserinden sonra çıkan kitaplardan alıntı yapabilir mi? Benim kitabımdan sonra çıkmış kitaplardan alıntı yaptığım için suçlanmış ve ceza almış bir arkadaşınızım. Ayrıca, daha önce çıkardığım bir kitaptan alıntı yaptığım için ceza aldım. Gururla, o basılmış 5 eserimi, halen piyasaya yeniden basıyor, satıyorum, akademik unvanlarımı yeniden kullanıyorum.``

Dinçer `in konuşmasına CHP milletvekilleri, ``Dinlemek zorunda değiliz`` diyerek tepki gösterdi. Tasarının soru-cevap bölümünde yeniden söz alan Dinçer , sadece YÖK`ün verdiği kararla üniversitede ders vermeme cezası aldığını, kendisinin de YÖK`e karşı dava açtığını belirterek, benzer suçlamalarla maruz kalanların ne yapması gerektiğini sordu.

-``GATA `DA İNTİHAL OLMADI``-

Milletvekillerinin tasarı üzerindeki sorularını yanıtlayan Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül , GATA `da bugüne kadar hiç intihal suçuyla karşılaşılmadığını söyledi. İntihal suçunun alt-üst ilişkisini etkileyip etkilemeyeceği yönündeki bir soru üzerine Gönül, intihal olayının disiplinle ilgisinin bulunmadığını, tamamen akademik, idari bir karar olduğunu kaydetti.

Gönül, intihalle suçlanan kişinin GATA `da kalıp kalmayacağı yönündeki eleştirileri de yanıtlayarak, ``GATA yalnız akademik faaliyette bulunan bir yer değil. Aynı zamanda tedavi hizmetleri de verilen bir kurum. Bu arkadaşımız bir hata yapıyor, intihal yaparak zaten ders vermeme cezasını çekiyor. Bu kişi çok iyi bir cerrahsa, onu cerrah olarak kullanmaya bir mani olmamalı`` diye konuştu. Tasarının tümü üzerindeki görüşmelerin tamamlanmasının ardından, Başkanvekili Meral Akşener , çalışma süresinin sona ermesi nedeniyle yarın saat 14.00`te toplanmak üzere birleşimi kapattı .

AA

2007-11-21 00:02:19 Haber7